Werken met mensen

Wat kan ik voor je betekenen?

van verzuim naar vitaliteit

Werken aan verzuim leidt altijd naar verhogen van de vitaliteit. Niet alleen maar werken aan het oplossen van verzuim aan de achterkant. Ook niet alleen maar inzetten op preventie. Maar vooral werken aan amplitie (versterken van alle medewerkers) aan de voorkant en waar nodig preventie en inzetten op effectieve interventies.

 

inzicht in formatie

Heldere rapportages die duidelijk maken waar de organisatie naar toe gaat met de ingezette koers. 
Dashboard met formatieve en financiële informatie met de mogelijkheid om in te zoomen op details.

cultuur
verandering

Hoe werken medewerkers samen. Welke cultuur heerst er en hoe kan deze cultuur helpen om de doelen te bereiken?

Met het instrument ME+U heb je een geweldige mogelijkheid om te werken aan cultuur, inclusie, duurzaamheid, persoonlijke & teamontwikkeling en samenwerking.

helderheid door structuur

Een opgeruimde omgeving geeft rust in een organisatie. Hoe zit de organisatie in elkaar en is dit bij iedereen bekend? Welke instrumenten worden hierbij gebruikt?

workflow

Workflows zijn de nieuwe werknemers die veel werk uit handen nemen. Door gebruik te maken van algoritmes die beschikbaar zijn in bijvoorbeeld Office 365 kan ik een organisatie sterker maken. 

Mijn stijl van werken:

Bij de projecten die ik doe wil ik, geïnspireerd door Covey, Sinek en Pink, werken vanuit vertrouwen en daardoor met autonomie om te komen tot meesterschap dat zich in vele vormen kan laten zien. In mijn projecten zal ik altijd op zoek gaan naar het waarom om daarvandaan gestructureerd te werken aan oplossingen voor de lange termijn.

Stephen R. Covey

Covey beschrijft in zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privéleven en gezinsleven kunnen veranderen aan de hand van zeven eigenschappen. 

Gewoonte 1: Wees proactief 

Gewoonte 2: Begin met het einde in gedachten

Gewoonte 3: Belangrijke dingen eerst 

Gewoonte 4: Denk in termen van win/win 

Gewoonte 5: Probeer eerst te begrijpen en dan pas begrepen te worden 

Gewoonte 6: Werk synergetisch 

Gewoonte 7: Hou de zaag scherp 

Als we blijven doen wat we doen, zullen we blijven krijgen wat we krijgen.
Stephen R. Covey
Simon Sinek
De kwaliteit van een leider kan niet beoordeeld worden door de antwoorden die hij geeft, maar door de vragen die hij stelt.
Simon Sinek

Simon Sinek is een managementgoeroe die bekend is van zijn bestseller ‘Start with why’. … De Golden Circle is een denkmodel afkomstig uit het boek ‘Start with why’. Hierin wordt beschreven hoe je als leider mensen kan inspireren om actie te ondernemen.

In het daarop volgende boek ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. In het echte leven kun je niet spreken over een eindoverwinning; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad. Het gaat niet om de kwartaalcijfers of de volgende verkiezingsresultaten; het gaat om de volgende generatie.

Daniël H. Pink

Daniel Pink is de schrijver van het boek “Drive” De verrassende waarheid over wat ons motiveert. In dit boek pleit hij om het woord ‘management’ op de vuilnisbelt te gooien omdat deze tijd vraagt om de wedergeboorte van zelfsturing. Verder benadrukt hij meesterschap en zingeving als essentiële elementen om gemotiveerde medewerkers te houden.  

"Leiderschap gaat over empathie. Het gaat om het vermogen om je te verhouden tot en je te verbinden met mensen met als doel hun leven te inspireren en te versterken."
Daniel H. Pink

Zullen we in gesprek gaan?

vul je gegevens in